Clatite umlute cu pui, ciuperci si smantana, gratinate







  Imi plac la nebunie clatitele, dar le fac rar pentru ca nu le rezist si nici nu le numar :))
Sarate am mancat mai rar, dar acum le-am "nimerit" foarte bune si cred ca gustul a fost dat de ceapa verde tocata in compoztia.
Cu siguranta o sa le repet in fel si chip, dar neaparat cu ceapa verde in aluat :)
   Nu va ma zic de combinatia: pui, smantana, ciuperci, marar, care e dementiala si eu o ador.
Ce sa zic?! Aceste clatite chiar merita facute, sunt perfecte pentru micul dejun de weekend sau  pentru pranz/cina, daca puneti alaturi si o salata.

 Ingrediente:
10 clatite/5 portii
250 g faina
1/2 lingurita praf de copt
350 ml apa minerala
150 ml lapte
1 ou

2 linguri ulei
sare

Umplutura:
250 g piept de pui
200 g ciuperci
1 legatura ceapa verde/1 ceapa mica 
2 catei usturoi
200 g smantana
1 lingurita amidon
100 ml apa
marar
sare, piper


+ 150 g cascaval


Mod de preparare:

Intr-un bol punem faina, sarea si praful de copt, adaugam apa, laptele, oul si uleiul; omogenizam cu un tel sau mixer. Adaugam si ceapa verde tocata, pentru un gust mai bun.
O tigaie de clatite se incinge bine si se unge cu ulei, se toarna un polonic din compozitie si se coace clatita pe ambele parti pana se rumeneste. 
Se aseaza suprapuse pe un platou.


Umplutura:

Intr-o tigaie adanca punem ceapa verde/uscata tocata marunt, usuturoiul si le calim intr-o lingura cu ulei, apoi adaugam ciupercile, pieptul de pui taiat bucatele mici si condimentele. Se calesc impreuna, se adauga apa si se lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi se adauga smantana amestecata cu amidonul si putina apa, se amesteca incontinuu pana se leaga compozitia, adaugam mararul si lasam deoparte.
Gustati umplutura si clatitele si astfel adaugati sare dupa gust.
Pe un tocator de lemn asezam clatita, punem 1 lingura din umplutura, o repartizam pe jumatate din clatita, presaram putin cascaval ras si rulam clatita.
Clatitele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se presara cascaval ras, se pun 10-12 minute (doar cat sa se topeasca cascavalul si sa se rumeneasca putin), in cuptorul preincalzit.


Se servesc calde cu sos de iaurt/smantana si salata.